De multe ori ajungem să fim nesiguri și să ne spunem că nu putem să facem „acest lucru”. Ajungem să credem despre noi înșine că putem doar atât și nimic mai mult, ne îngrădim valoarea și ne reportăm mai mult la exterior decât la interior.

Fiecare dintre noi ne naștem cu dorința de a cunoaște, cu încrederea și forța că putem schimba lumea, cu imensa bucurie de a trăi și de a experimenta!

Unde se pierd toate aceste lucruri?

Se pierd în ceilalți sau prin ceilalți oameni. Pentru că furăm unii de la alții obiceiuri, principii, felul de a trăi și a gândi, cuvinte pe care ni le însușim, gânduri de care ne atașăm și ajungem să credem că sunt ale noastre.

Nu! Nu sunt ale tale! Un procent foarte mic la sută din ce ești tu acum e al tău!

Suntem un cumul de trăiri, experiențe, cuvinte, obiceiuri ale tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit în a noastră viață.
Am luat unii de la alții.
Ne-am format și am crescut unii prin ceilalți.

E foarte bine!
Încurajarea mea pentru tine este să stai mai mult cu tine în liniște, și nu doar o singură dată, și să te întrebi pe tine sincer: „Ce din mine e al meu? Ce vine din esența mea?”
Analizează ce îți aduce bine și ce îți aduce rău în viață.
Observă și desprinde-te de comportamentele, obiceiurile, reacțiile care nu sunt ale tale, cele pe care le-ai preluat și care nu îți aduc nimic bun în viața ta de ACUM.

Uite, eu am o capacitatea foarte mare de a mă observa. Capacitate pe care am dobândit-o prin multă atenție și exercițiu.
Îți recunosc și ție astăzi că am o preocupare exagerată pentru ordine, curățenie și disciplină. Și știu că acest lucru nu este al meu, este un lucru preluat de la străbunica mea, bunica mea, mama mea. Însă, sunt foarte bine cu asta și mă bucur că am preluat asta de la ele!
Ordinea, curățenia, disciplina pentru mine sunt vitale, îmi sporesc atenția, mă ordonează și echilibrează mental și îmi oferă o foarte bună concentrare.

În schimb, mai am și obiceiul de a-mi schimba tonalitatea vocii și, implicit, starea atunci când mă simt inconfortabil cu o anumită situație. Știu tot timpul când fac asta, știu că este un lucru preluat și fac eforturi să îl înlătur pentru că mă transformă pe moment și nu mă simt bine cu el.

Caută în tine, aruncă ce nu e al tău și ce face rău. Îmbunătățește-te!

Limitele tale sunt acelea pe care tu le crezi!
Dacă tu îți repeți, de exemplu: „Nu pot să fiu calm când mă simt nervos”, așa va fi!
Îți reamintesc de Puterea Cuvintelor. Tot ceea ce gândești și îți spui despre tine te conturează și îți conturează viața.

Gândurile noastre sunt mecanice și funcționează ca setările unui pilot automat, deci avem nevoie să le ghidăm și să le aducem spre binele nostru.

Acționează!
Bucură-te!
Dezvoltă-te!
Spune-ți lucruri frumoase!
Ascultă-ți inima!
Alege tu pentru tine.

Și amintește-ți că Cerul este limita ta!

Te îmbrățișez și îți trimit energie și putere de a-ți face și a face bine.

Comments are closed.